Állapotüzenet

 ACQUIA: shortcode ac_img_frame must have value fid.

Alumínium borítású műanyag nyílászárók

Magyarországon csak az igazán előrelátó, legigényesebb ügyfelek válasszák. Nyugat Európában minden harmadik műanyag ablak alumínium borítással kerül forgalomba. Az alumínium borítású ablakok térnyeréséért, a megrendelések megvalósításához előnyös feltételeket és hatékony támogatást biztosítunk!

A PREMIUM PLASTIC alumínium borítású műanyag nyílászárói pillanatnyilag a szakma legkorszerűbb technológiai kivitelezését testesítik meg.

A Schüco profilok, mint a világpiac egyik legszínvonalasabb ablakprofiljai 20 év gyártói garanciával rendelkeznek. Ez vonatkozik a szín-, állag-, és kopásállóságra. Élettartama természetesen a garantált 20 évnek többszöröse. Ezt a versenytársakhoz képest amúgy is hosszú élettartamot sokszorozza meg a külső alumínium páncélzat.

Miért érdemes megfontolni az alumíniumborítás választását?

Az alumínium borításnak köszönhetően, megsokszorozódik a nyílászárók élettartalma, mert a profilszerkezet védelmet kap az UV sugarak káros hatásaitól, és más negatív természeti behatásoktól, melyek gátolnák az ajtók és ablakok garantáltan hosszú távú kifogástalan működését.

A hosszú évek során a műanyag ablakok is veszíthetnek szépségükből. A hőtágulás miatt a pórusok kitágulhatnak és az ezekbe belerakodó környezeti szennyezés idővel elszínezheti, illetve a nap sugárzása öregítheti az ablakok anyagát.

Az első műanyag ablakrendszerek 9 évvel a Második világháború után jelentek meg. Ez a néhány évtized elég volt ahhoz, hogy a műanyag profilok számtalan előnye mellett a hátrányaira is fény derüljön. Különös tekintettel a színezett profilok esetében!

Bebizonyosodott, hogy pl. 220-240 cm magasságot meghaladó méretű szerkezetek esetén a színezett profilok a Nap sugárzása okozta felmelegedés miatt bizonyos mértékig deformálódnak.
Ez vetemedéshez, következésképpen megnehezedett nyitáshoz-csukáshoz, illetve hőveszteséghez vezet.
 
Ezért az ilyen, nagyobb méretű (elsősorban színezett) ajtók és ablakok esetén semmiképpen sem tanácsoljuk a design érdekében fóliázott nyílászárókat választani! Design igények esetén sokkal biztonságosabb és jobb megoldás az ablak stabilitását és élettartamát javító alumínium borítás választása.

Korlátlan élettartam
Korlátlan színezési lehetőség

Korlátlan színezési lehetőség

Sok építkező idegenkedik a steril hatású fehér színű műanyag ablakoktól. A gyártók a fehér profilok fóliázásával biztosítják a design sokszínűségét. A színezett profilok azonban kevésbé ellenállóak a nap sugarainak, mint fehér társaik.

A kiemelten hosszú élettartam mellet az alumínium borítás minden színbeli elképzelés megvalósítását lehetővé teszi!

  • teljes RAL színskála
  • faerezet utánzat, az eredetihez megtévesztésig hasonló kinézet
  • az alumínium borítás kihangsúlyozza a ház High-tech jellegét
  • egyedi homlokzat esetén is jól mutat az épületen, annak arculatát nem rombolja, hanem kiemeli
  • nagyobb védelmet biztosítanak a betörési kísérletekkel szemben.

A műanyag ablakrendszerek közül a Schüco abban is egyedülálló, hogy minden profilrendszere rendelkezik alumínium borítással.

  • energiatakarékos ház (Corona SI 82 )
  • passzív ház (Corona SI 82 ThermoPlus)
  • felső-középkategóriás otthonok (Corona CT 70)